Новото бойно поле - Garden of Terror. Интервю с дизайнерът Meng Song

Автор: forge | 17/12/2017 01:01 166 0
Новото бойно поле - Garden of Terror. Интервю с дизайнерът Meng Song

Trikslyr: Garden of Terror е най-новото ни бойно поле, което е разделено на ден и нощ. Можеш ли да ни кажеш какви промени настъпват, когато падне нощта?

Meng: Когато настъпи нощта, Нощни Ужаси се появяват в градината на бойното поле и всички лагери с чудовища изчезват. Мини картата започва да показва мястото на Нощните Ужаси с лилав индикатор, подобно черепите в Haunted Mines. През нощта видимостта на вашия герой намаля и така картата става много по-мрачна. Съветваме играчите да бъдат внимателни и да държат съотборниците си на близо. Нощта е перфектния момент за противниците да атакуват и да вземат предимство от намалената Ви видимост. Нощта няма да приключи докато всички Нощни Ужаси не бъдат убити. Тъй като денят и нощта са контролирани от играчите, това става част от стратегията дали да задържат нощта или да побързат да сменят на ден.

Една от целите на картата е всеки отбор да събира семена. Това става като се убиват малките, но смъртоносни Infested Servants, които са разпръснати из градината, заедно с огромното цвете наречено Flowering Shambler. Какъв е смисъла от събирането на тези семена?

Meng: След като се съберат 100 семена, всеки един от играчите в отбора може да натисне дясно копче на Fertile Soil, който се намира в базата на отбора, за да призове могъщия Garden Terror. Този играч ще се превърне в Garden Terror и ще има възможността да ползва силите му в негова полза. Разбира се, призованият Garden Terror има лимит на ползване, затова трябва да се ползва умело.

Освен огромно количество кръв и сила, за какви други предимства си заслужава играчите да се борят за Garden Terror?

Meng: Garden Terror има две умения. Plant Horror Overgrowth блокира и нанася щета на всички сгради в зоната, в която е активиран. Бъдете внимателни, защото Overgrowth може да бъде унищожен от противниковият отбор. Това създава голям риск, но получената награда е голяма. Играчите може да ползват умението и с цел да подмамят противника. Може да го поставите далеч от противниците или когато всички сте на едно място. Plant Horror Overgrowth ще бъде на върха на приоритетите на противника, затова играчите трябва да решат бързо как, къде и кога да ползват подобно могъщо умение. Ако Ви е дотегнало от противниковият отбор да Ви избива, Spore Queen's Curse Ви позволява да ги превърните в бавни и слаби Plant Zombies! Това умение е добре да се пази и да се пусне веднага след Overgrowth.

Има ли герои, които са най-подходящи за това бойно поле?

Meng: Вярваме, че изброените по-долу пасват добре за това уникално бойно поле:

  • Герои, които призовават и/или могат лесно да вдигат левели от чудовищата разположени по картата като Gazlowe и Zagara
  • Герои, които имат добро AoE и/или са трудни за засада като Stitches, Brightwing и Falstad
  • Герои или таланти, които Ви позволяват да патрулирате като Tassadar и Clairvoyance (умение на Li Li, което Ви позволява да разкриете зона. Всички противници намираши се в зоната са разкрити за 4 секунди)

Като за финал - кой е най-ужасния момент, който се е получил по време на тестовете на новото бойно поле?

Meng: Имаше няколко ужасни момента. В началото Garden Terror беше толкова силен, че дори не можехме да го убием. Случи се така, че всеки отбор призова Garden Terror и всички останали четири героя бяха принудени да преследват противниковия в опит да го забавят. В последствие играта се превърна в състезание и победител беше този, които първи успее да убие централната противникова кула. В друг тест Spore Queen's Curse умението на Garden Terror можеше да бъде активирано на противников Garden Terror. Така когато и двата отбора призоваваха Garden Terror, от единствено значение беше кой пръв от двамата ще активира умението върху противниковият Garden Terror.

Ето и снимка на новото бойно поле:
Новото бойно поле - Garden of Terror. Интервю с дизайнерът Meng Song

Коментари (0)


Влезте в профила си, за да добавите коментар.

Подобни статии

The Crew 2
5
26/09/2018 09:10