Предстоящи промени в Heroes of the Storm през 2019 година

Разработчиците на HOTS говориха за бъдещите промени в геймплея на играта.
Автор: benifios | 04/11/2018 17:28 287 0

Разработчиците на Heroes of the Storm говориха за бъдещите промени в геймплея. Играта ще подобри подбора на съперници, ще промени разпределението на опита за изпълнение на различни задачи, преработване на армор механиката и още неща.

 

Нека си поговорим за опита в играта

 Една от основните ни задачи е да осигурим по-балансирани мачове и да попречим на играчите, които не са токсични  в един отбор. Мислейки внимателно, опитвайки се и анализирахме, стигнахме до извода, че най-ефективно е да  забавим “snowball” ефекта, който с годините с постигна в игрите Въпреки че отборите все още ще спечелят предимство, като атакуват по линиите, ние се опитваме да намалим директното увеличаване на "пушовете", като ги заменим със стратегическо предимство Промените, описани по-долу, са предназначени да постигнат точно това.

Сградите

Преди унищожаването на сградите носеше на играчите много опит. Сега ще се въведат следните променим в разпределението на опита според различни задачи в играта, както следва:

  • разрушаването на крепости и крепости вече не носи опит;
  • опитът, натрупан при унищожаването на кулите е намален с 50%;
  • пасивно придобитият опит се увеличава с 15%;
  • опитът за победа над неутралните наемници се увеличава със 100%;
    • разрушаването на наемниците по линията сега има толкова много опит, колкото и победата над тях в лагера.

За да предотвратим загубата на стимулите за унищожаване на отбранителни структури, планираме появата на катапулти (на някои бойни полета, ще бъде заменен с негово подобие).

Катапулт ще бъде добавен през 2019 г.

След унищожаването на форта на противника, катапултът ще започне да се появява с всяка трета вълна войни, което ще осигури постоянен (но не постоянен) натиск върху линията, който врагът не може да пренебрегне. По този начин водещият отбор ще окаже натиск над линията, така че място за срещи на войници - и региона, за да се натрупа опит - ще бъдат преместени в базата на противника, да им дава възможност по-лесно и по-безопасно да се изравнят силите.

 След унищожаването на крепостта, както и преди, катапулти ще придружават всяка вълна от вашите войници.

  • ЗАБЕЛЕЖКА: когато катапултите се появят в началото на играта, не са твърде опасни, ние променяме механиката на постепенното нарастване на техните характеристики. Тъй като играта се развива, техният атакуващ диапазон, размерът на засегнатата зона, щетите и здравето ще се увеличат.

 

Нова механика на Armora

 

      

 

В допълнение към промените, направени в механика на натрупването на опит и появата на катапулти, няма как да оставим и без промени armor механиката.          Вече няма смисъл да набирате герои в екип, с различни ефекти, като добавяте армор, за да увеличите статистиките си до абсурдни стойности. Нашите дизайнери обърнаха внимание на тази стратегия по време на игра и решиха предварително да направят промени, които биха направили играта на всяко ниво по-балансирана. Сега ще се брои само най-високият (или най-ниският) модификатор на бронята, точно както работи със скоростта на движение. Освен това е създаден нов интерфейсен елемент, който ще покаже колко (и как) броня има героят.

 

Подобрения в избора на съперници

Знайте вашата роля

За да се намали влиянието на елемента на късмета върху бързите игри, системата за избор на противници ще се опита да настани всеки отбор  с Tank, Healer и ranged Assassin за всеки отборТова няма да важи за групи от по пет играчи!

Зовът на Nexus

Ако в определена роля няма достатъчно герои, играчите ще получат допълнителен опит за отборния дух, според това каква роля сте избрали. Потърсете иконата за допълнителния опит, когато избирате герой по портретите си. Например ако не се играе с дадена роля, героите, които могат да я изпълняват и бъдат избрани от Вас, ще носят допълнителен опит.

 

Забравете за Stimpack-вете, нов вид на бууст:

 

Сега те не просто увеличават опита и златото, което получавате, но в края на мача ще даде на всички играчи още 5% от опита на героя за всеки играч с текущия бууст. Така че, ако всичките 10 играчи имат такъв бууст, всеки от тях ще получи 45% допълнителен опит! Освен това можете да приложите бууст вече и на  екрана със статистиката след мача, за да увеличите размера на опита за току-що завършения мач.

 

 


Коментари (0)


Влезте в профила си, за да добавите коментар.

Подобни статии

The Crew 2
6
29/10/2018 09:46