Интервю с дизайнерите относно новия герой - Murky

Автор: forge | 17/12/2017 01:01 153 0
Интервю с дизайнерите относно новия герой - Murky

Trikslyr: Murlocs са добре познати в света на Warcraft. Определят се като слаби, но упорити. Екипът почувства ли се, че е отговорил на очакванията с дизайна на Murky?

Kent: Здравей, благодаря за поканата! Забавната част от създаването на герои е задаването на въпроси от рода на „Ако бях Мърлок, какво бих могъл да правя?“

Да спрем до тук и да помислим колко нелепо звучи това. Пауза... Добре, като Мърки, какво очакваш да стане? Ако си очаквал да бъдеш упорит и досаден, да умираш много, тогава да, бих казал, че сме оцелили очакванията. Вие сте досаден риба-човек, който се изправя и продължава! Ще се изтреляте в противниците и ще ги покриете със смърделива слуз за дълго време, което ще ги забави достатъчно, за да ги издразни. Също така, ще нарушите ранка на противниците.

Т: Мърлоците са слаби и умират много (такава е тяхната природа) и Мърки не е изключение. Чрез яйцето си, Мърки може да се съживи сравнително бързо докато то е живо. Не му се налага да чака да се съживи, което му дава възможност постояно да работи върху целите си. Как дизайнерският екип стигна до такава интересна концепция и как успява да запази баланса?

Kent: Главната идея принадлежи на Dustin Browder. Доста се чудихме как да направим добре изглеждащ Мърки, когато Дъстин предложи да направим анимационен герой, за който смъртта не значи нищо. От там започнахме да мислим как бихме могли да направим такъв герой работещ в нашата игра. Как да се отброява смъртта? Колко ХР да получава противника, като го убие? Къде би го съживило? Дали мястото на съживяване да бъде предварително определено или на мястото, където е умрял? Избрахме за най-добра идея играчът сам да избере къде да се съживи. Искахме да дадем свобода на играчите и след като разговаряхме с художниците, те ни дадоха идеята за Мърлок айце или гнездо, от което Мърки да може да се съживява. От тогава беше въпрос само на много тестове и преправяне на числа, за да може яйцето да се чувства забавно и вълнуващо. Колкото до баланса на смъртта, това е нещо, което настройвахме по време на вътрешните тестове и ще продължаваме да следим как въздейства на играта, след като бъде добавен.

Т: Какви стратегии може играчът да измисли с Мърки? Как могат съотборниците да помогнат на Мърки?

К: При тестовете, открихме две ключови стратегии – Стелт Мърки и Отборна битка При първата стратегия, Мърки разчита на минимапа и играе подобно на Gazlowe. Така Мърки постоянно чака противника да бъде разсеян, за да започне да залага рибите балон и да покрие противниковите кули и миниони със слуз. Незабелязан, Мърки може да нанесе огромни поражения по сградите. Втората стратегия е малко по-директно и включва голямо използване на Safety Bubble умението. Този Мърки обича да замеря опонентите със слуз, да им привлича вниманието и да си пуска балона в точния момент и да създаде дори по-голям хаос.

Т: А как опонентите биха могли да се справят с Мърки?

K: Мърки е досадна малка хлебарка, която трябва да настъпиш. Играчите не трябва да отделят много време в търсене на яйцето, а вместо това да смажат малкия Мърлокет, освен ако това не възпрепятства главната им цел прекалено много. Nova играчите трябва да застрелят Мърки ако мислят, че могат да го оцелят, като това би ги убило с един удар. По време на битка, трябва да бъде оставен настрани. Няма достатъчно демидж, единствено може да ползва Wrath of Cod таланта си и дори тогава, противниците трябва да се пазат от риби балони. Мърки е досаден. Ще забави целият Ви отбор, така че убийството му не е лошо, но не си заслужава да ползвате уменията си с голям cooldown срещу него.

Т: Нямам търпение да играя с него! Кент, благодаря ти, че се присъедини. Традиция за нас е да приключваме интервюто си със забавен анекдот. Имаш ли някаква интересна история, която се е случила по време на ранните тестове на Мърки?

К: Една от основните идеи на втората способност, Octo-Grab, беше Мърки да заключва противника за 3 секунди, но после сменихме да прави по 1 демидж в секунда, като те шамаросва. Когато достигне 20 левел има талант, който дава на умението по-голям демидж. Това означаваше, че ще си поиграем с tooltip-а. Първо трябва да кажем, че увеличава демиджа с 300 на секунда. Докато това е ясно, не е толкова забавно както звучи, но един от нашите баланс дизайнери имаше идеята промяната да бъде в проценти. Така се роди най-добрия tooltip в играта. „Увеличава демиджа на умението с 30,000%“.


Коментари (0)


Влезте в профила си, за да добавите коментар.

Подобни статии
Трейлър на Murky

Трейлър на Murky

17/12/2017 01:01
0
Седмицата на Murky

Седмицата на Murky

17/12/2017 01:01
0
Интервю на InvenGlobal с разработчиците

Интервю на InvenGlobal с разработчиците

В играта се очаква падане на цените на героите, трети бан, нови герои и още.

10/04/2018 16:59
0

The Crew 2
5
26/09/2018 09:10