Детайли относно Hero лигата и Draft мода

Автор: forge | 17/12/2017 01:01 164 0

Един от комюнити менджърите на играта публикува информация за новият Ranked геймплей мод - Hero League и информация за Draft мода на официалния форум на играта. 

Накратко информация: 
• Трябва да сте левел 30 или по-висок на акаунта 
• Трябва да имате минимум 10 закупени героя 
• Ще се избира чрез "Change Mode" бутона (по-надолу може да видите снимка) 
• Размера на партито няма значение 
• Hero League рейтинга е различен от рейтинга на Quick Match-овете (Quick Match е новото име на Versus) 
• Rank системата е подобна на тази в HearthStone 

• Стартирате с ранк 50 и целта ви е да станете ранк 1 
• Не можете да загубите ранка си ако първата игра след покачването на ранка си я загубите 
• Вероятно ще има Ranked сезони

• Не искате да бягате от мачовете

• Ако излезете от мач, ще трябва да изиграете Quick Match преди да се запишете за Hero League отново 
• Бягането от мач ще ви вземе точки от ранка 
• Ако напуснете по време на drafting процеса, всички от партито ще бъдат санкционирани

На BlizzCon 2014 разкрихме малко информация за това как Ranked мода ще работи в Heroes of the Storm. Днес, бих искал да дам повече детайли относно Hero League и Draft мода, които ще бъдат пуснати за тестване със започването на Затворената бета на 13 януари. 

Това са само първоначални решения и търсим помощ от вас, като тествате системите по време на бета фазата как работят, а за бъдещи пачове имаме идеи за подобряването им. 

Ranked Play: Hero League 

Знаем, че има играчи, които не играят просто, за да спечелят, а за да бъдат най-добрите! Ако вие се причислявате към тях, определено ще искате да отделите време да поиграете и тествате Hero лигата, която ще Ви помогне да намирате противници с подобни на вашите способности. 

За да откриете Hero лигата, изберете "Change Mode", а след това "Confirm". 
 

img


Тъй като Hero лигата е състезателен мод, искахме да сме сигурни, че играещите го ще имат повече опит с Heroes of the Storm. Също така искахме да сме сигурни, че всеки ще има достатъчно отключени герои за Draft мода. С тези решения въведохме няколко условия за взимането на участие в Hero лигата: 

• Трябва да достигнете 30 левел или по-висок 
• Трябва да имате минимум 10 героя (не се включват героите от седмичната ротация) 
 
img


Ако отговаряте на условията, ще виждате текущия си ранк, вашите победи и загуби и някои други бележити статистики в Hero League екрана. 

Matchmaking 

Размера на вашето парти е без значение, но играта ще предпочита да пуска партита с еднакъв брой играчи да играят срещу себе си.

Играта ще се опита да намери възможно най-близки по вашите способности противници, като използва MMR (matchmarking rating), който е отделен от MMR-а на Quick Match-овете. Това е индивидуален рейтинг, което означава, че се отнася само за вашите представяния в игрите. Рейтинга на останалите от партито Ви няма да ви повлияят. Всички ще започнат с нулиран рейтинг, което означава, че в началото може да се чувства странно, докато системата научи повече за способностите на играчите. Колкото повече игри се изиграят, толкова по-точна ще стане системата. 

След като намерите мач, ще влезете в Draft мода, където ще изградите конфиругацията на отбора си за предстоящата игра. 


Draft Mode 
 
img


В този мод отборите ще се редуват и ще избират с кой герой ще играят, когато мача започне. Бойното поле, на което ще се играе мача ще излиза в горната част в центъра на екрана. Кой отбор ще започне избирането първи, ще бъде решено автоматично на случаен принцип. 

Отборът, който спечели първото теглене ще избира един герой, а противниковият отбор два героя наведнъж. Отборите ще избират по два героя, докато не остане само един играч от загубелия първото теглене. Само героите, които сте закупили ще бъдат налични за избиране. Няма да имате право да купувате нови герои по време на драфта. Когато е ваш ред да избирате герой, имате само 30 секунди. Ако не изберете герой до 30 секунди, играта автоматично ще избере героя, който последно сте маркирани (но не и потвърдили) или ако не сте маркирали никого, ще бъдете избран на случаен принцип. 

Веднъж след като е избран даден герой, нямате право да избирате същия. Затова е и изискването да имате 10 героя. Ако имате 9 или по-малко е възможно някой от другите играчи вече да са ги избрали. 

Противниците Ви няма да могат да четат чата ви с вашия отбор по време на драфтинга. Ако някой напусне по време на драфтинга, всички ще бъдат кикнати и ще бъдат изпратени в Hero League екрана. 

Точки и Ранкове 

Вашият начален ранк ще бъде 50 и с всяка спечелена игра ще печелите точки, които служат за покачването на следващия по-висок ранк. 

Ако започнете да губите много често игрите си е възможно ранка Ви да падне. Все пак, когато се изкачите до следващия ранк ще спечелите бъф, който да предотвращи внезапното падане на ранка ако загубите още на първата игра след като сте си покачили ранка. 

В бъдеще ще вкараме Сезони, които ще бъдат за време, в което да достигнете колкото се може по-висок ранк. 


Напускане на игра 

Играчи, които напускат игрите преди да бъдат приключени развалят преживяването на всички от двата отбора. Поради тази причина ще бъдат вкарани някои наказания за играчи, които напускат: 

• Играчи, които напускат по време на мач и не се върнат до края му няма да могат да играят Ranked игри преди да завършат игра на Quick Match. Този играч също ще загуби или ще спечели ранк точки в зависимост от крайния резултат на мача, от който си е тръгнал. 
• Играчи, които напуснат по време на Draft мода, ще загубят съществено на брой ранк точки и ще трябва да изиграят игра на Quick Match. Тези наказания важат и за всички останали от партито на тръгналия си. 

Custom игри 

В последния пач може да сте забелязали нов, но спрян "Lobby Mode". Той ще бъде отключен със следващия ъпдейт. 
 
img

Коментари (0)


Влезте в профила си, за да добавите коментар.

Подобни статии

The Crew 2
6
29/10/2018 09:46