Текущ Сезон: 14
Стартирал: 15 юни 2018г.
Приключва на: 15 септември 2018г.
(остават )Кубът на Kanai

Подобно на Horadric куба от Diablo II, в третата част се завръща нов по-могъщ артефакт - Kanai's Cube. Новият куб може да намерите в местноста Ruins of Sescheron, в Акт 3. Говорете със Zoltun Kulle, за да Ви даде куеста. След като го вземете от там, можете да използвате уникалните му възможности.


Bounty-та

Докато играете на Adventure Mode, може да ловувате Bounty-та. Това са специални мисии да убиете определени чудовища, да изчистите определена зона или да изпълните дадена мисия. След успешното им приключване, ще бъдете наградени със злато и съкровища, както и Blood Shard-ове. Blood Shard-овете се използват за търгуване с Kadala, която от своя страна се намира в града.


Nephalem Рифтове

Nephalem рифтовете представляват случайно генерирана територия, която съдържа непредведливи комбинации от противници. За да отворите Nephalem Рифт, кликнете на Nephalem Obelisk (намира се в града). В Рифтовете може да срещнете Пилони, които временно увеличават вашите способности. При убиването на достатъчно чудовища в Nephalem Рифт, ще се призове Rift Guardian – могъщ бос, който при убиването, ще Ви даде големи съкровища.


Greater Рифтове

Всеки убит Nephalem Rift Guardian има шанс да Ви даде Greater Rift Key (понякога и два на по-големите трудности), които могат да се използват за отваряне на Greater Rift от Nephalem Obelisk. Първоначално ще имате възможност по-малък избор на трудност. Когато победите текущия си най-добър Greater Rift, ще отключите по-горните и по-трудни нива. Подобно на Nephalem Rift-овете, в края на Рифта ще се призове Rift Guardian, но тук приключват приликите.
  • За да отключите следващия по трудност Greater Rift, трябва да победите текущия си най-добър в лимитираното време.
  • Докато Rift Guardian-а не бъде убит, не можете да си сменяте екипировката и уменията.
  • Ако не успеете да убиете Rift Guardian-a навреме, ще можете да завършите Рифта, но няма да можете да отключите следващата трудност.
  • С изключение на Rift Guardian-a, чудовищата не дропват предмети.
  • Rift Guardian-ите може да дропнат Легендарни камъни.
  • Ако не сте влезли в Greater Rift при неговото отваряне, няма да можете да се телепортирате в него.
  • Ако приключите Greater Rift-а изключително бързо, ще отключите повече от една трудност.

Challenge Рифтове

Разнообразието от билдове в Diablo III е огромно и може да отнеме дълго време, за да ги пробвате всички. Challenge рифтовете Ви дават възможност всяка седмица да пробвате изцяло нов билд, да получите награда за положеното усилие, както и да се съревновавате с останалите играчи! Challenge рифтовете са статични и са базирани на успешно завършени Greater рифтове на други играчи. За да се създаде нов Challenge рифт, целия профил на играч се копира, включително неговите предмети, парагон точки и умения, както и абсолютно същото копие на самия Greater рифт, който той е минал, включително неговата структура, местоположението на чудовищата и потенциални Пилони. Ако победите времето на оригиналния играч, ще бъдете възнаграден с торбичка пълна с крафтинг материали, материали от Баунтита и Blood Shard-ове.


Повече информация на български език за играта можете да намерите в Diablo България.